Wie ben ik

RED_logo _MG_5666

Mijn naam is Theresa Wever en RED Self Defence is mijn bedrijf. Ik ben sinds 2012 Krav Maga instructeur. Daarnaast ben ik Verpleegkundige bij GGZ Friesland (psychiatrie) en een getrouwde moeder van 4 kinderen van 17 tot 22 jaar.

Het is mijn droom om door training in zelfverdediging aardige mensen minder te laten lijden onder agressie.

Je zet een goed slot op je voordeur, je geeft alleen mensen die je vertrouwt een sleutel en de rest moet aanbellen. Dat is een normale manier om je persoonlijke ruimte te beschermen.

Die ruimte begint bij de onaantastbaarheid van je lichaam. Vaak hebben we geen middelen om die te verdedigen – op straat, op het werk, in maatschappelijke organisaties of zelfs in huiselijke sfeer. Omdat daarmee ‘de deur open staat’ hebben mensen die misbruik willen maken het wel heel makkelijk. Dat is niet goed voor slachtoffers, niet voor daders en niet voor de Nederlandse samenleving. Als het om een inbraak ging, zou de politie vanzelfsprekend vragen naar het slot op je voordeur. Zo zou het ook vanzelf moeten spreken dat je een minimum aan zelfverdedigings-vaardigheden hebt. Een slot op de voordeur.

Wat voor slot wil je hebben? In mijn lessen leer je hard vechten, zoals te verwachten bij Krav Maga. _MG_5797Ik train je zodat je je technieken en tactieken leert, en je haalt je diploma zoals bij iedere Krav Maga-instructeur. Maar daar ligt de nadruk niet op. Het gaat er in mijn lessen vooral om dat elke situatie een goede afloop heeft voor iedereen, inclusief de dader als dat kan.

Er zijn verschillende Krav Maga organisaties; ik ben aangesloten bij Krav Maga Global. Ik werk samen met GREA Krav Maga Den Haag en Inside Defence Amsterdam (bij Inside Defence geef ik meerdere keren per week les). We organiseren evenementen zoals Women Only,  Airsoft, Beasting, Scenario Trainingen en Masterclasses.

Daarnaast doe ik veel dingen op het snijvlak van psychiatrie, maatschappij en weerbaarheid, zoals PTSS-trainingen en scenariotrainingen voor professionals.

Naar boven