Wie ben ik

Theresa Wever
_MG_5666

Mijn naam is Theresa Wever en RED Selfdefence is mijn bedrijf. Sinds 2012 ben ik Krav Maga instructeur. Daarnaast ben ik ook nog verpleegkundige bij GGZ Friesland (psychiatrie) en een getrouwde, trotse moeder van 4 kinderen in de leeftijd van 17 tot 22 jaar.

Het is mijn droom en missie om door training in zelfverdediging aardige, goedwillende mensen minder angst te laten hebben voor agressie van anderen.

Om die missie vorm te geven heb ik Red Selfdefence opgericht. Ik geef workshops en trainingen binnen Red Selfdefence, Inside Defence, aan personeel van bedrijven en gemeentes en bij o.a. defensie en Marechaussee.

Ook train ik groepen vrouwen die door nare ervaringen wat steviger in hun schoenen willen staan. Mooi werk om deze prachtige meisjes en vrouwen samen weer te zien groeien tot zelfverzekerde mensen.

Regelmatig reis ik naar Israël om in de bakermat van het Krav Maga trainingen te krijgen en te geven. Op die manier leer ik leuke mensen kennen en blijf ik bij op het gebied van de laatste ontwikkelingen binnen Krav Maga. Al die kennis en vaardigheden geef ik graag weer door aan de mensen die trainen bij Red Self Defence. 

Krav Maga als levensfilosofie

Je zet een goed slot op je voordeur. Je geeft alleen mensen die jij vertrouwt een sleutel en de rest moet gewoon eerst aanbellen. Dat is een normale manier om je persoonlijke ruimte te beschermen.

Die ruimte begint bij de onaantastbaarheid van je eigen lichaam. Vaak hebben we geen middelen om die te verdedigen. Omdat daarmee de deur naar jouw veiligheid open staat hebben mensen die daarvan misbruik willen maken het wel heel makkelijk. Dat is niet goed voor slachtoffers, ook niet voor daders en dus ook niet voor de Nederlandse samenleving. Als het om een inbraak ging, zou de politie vanzelfsprekend vragen naar een goed slot op je voordeur. Zo zou het ook vanzelf moeten spreken dat je een minimum aan zelfverdedigings-vaardigheden hebt: een slot op de voordeur.

_MG_5797

Wat voor slot wil jij hebben? In mijn lessen leer ik je subtiele trucjes, maar ik leer je ook om keihard te vechten. Dit is natuurlijk ook te verwachten bij Krav Maga. Ik train je om je alle noodzakelijke technieken en tactieken te leren. Je haalt je diploma’s zoals bij iedere Krav Maga-instructeur. Maar daar ligt bij mij de nadruk niet op. Het gaat er in mijn lessen vooral om dat elke situatie rond agressie een goede afloop heeft voor iedereen. Ook voor de dader als dat enigszins kan… Kida!

Krav Maga Global.

Er zijn verschillende Krav Maga organisaties. Ik ben aangesloten bij Krav Maga Global. Ik werk samen met o.a. GREA Krav Maga in Den Haag en Inside Defence in Amsterdam (bij Inside Defence geef ik ook meerdere keren per week trainingen). We geven workshops en organiseren evenementen zoals Women Only,  Airsoft, Beasting, Scenario Trainingen en ook Masterclasses. Vraag of mail mij gerust als je hier iets meer over wilt weten.

Daarnaast doe ik veel dingen op het snijvlak van psychiatrie, maatschappij en weerbaarheid, zoals PTSS-trainingen en scenariotrainingen ( realistische gespeelde situaties) voor verschillende typen professionals. Kortom: ik heb het lekker druk, maar ik doe het met liefde…

Home